söndag 1 november 2009

Gratinerad portabello med purjolök

Jag valde ut några lite mindre svampar för att rätterna inte skall bli för stora, det går också att använda skogschampinjoner, kastanjechampinjoner eller liknande (portabellon är egentligen en fullt utvecklad kastanjechampinjon). Även denna rätt mycket enkel och går dessutom att förbereda vilket är ett pluss.



Ingredienser
portabello
purjolök
ströbröd
riven ost
salt
peppar

Skölj portabellon hastigt, skär bort foten (hacka foten och fräs den med purjon senare), ta försiktigt bort skivorna på undersidan av hatten (skivorna kan man slänga, de ser ganska tråkiga ut). Skär purjo ett par gånger på tvären och skär sedan skivor. Fräs purjon mjuk. Ställ av pannan. Tillsätt ströbröd och en skvätt vatten så att massan klumpar ihop sig. Tillsätt riven ost. Smaka av med salt och peppar. Fyll portabellon med massan och toppa med riven ost. Gratinera i 225 grader tills de fått fin färg.
blog comments powered by Disqus