onsdag 24 februari 2010

Dumpling med svamp och tofu

Så äntligen har jag kommit igång med lite matlagning. Idag improviserade jag ihop lite dumplings till middag vilka blev mycket lyckade. Helst skall man väl tillaga dumplings i ångkokare men någon sådan har jag inte tillgång till, det fungerade dock bra att koka dem, kanske borde jag ha särat på dem eftersom de fastnade något i varandra.

Ingredienser
dumplingblad (brukar finnas att köpa i asiatiska livsmedelsbutiker, går även att göra själv, se recept)
svamp
alger (sega vita, vet inte vad de heter (går nog bra med morot eller så om man inte har tillgång till alger))
vårlök
chilipasta (harissa funkar nog bra, eller krydda med chilipulver)
tofu
liten skvätt vinäger
vitlök
salt
peppar

Torkade alger kan man behöva blötläggas (se förpackningen). Hacka svamp, vårlök och alger. Fräs svampen en liten stund. Tillsätt sedan vårlök, tofu, alger och vitlök och låt fräsa någon minut. Krydda med chilipasta, vinäger, salt och peppar.


blog comments powered by Disqus