torsdag 11 februari 2010

Hjälpande händer

Dom är väldigt måna om att vi äter på rätt sätt här i Seoul. Man visar oss allt som oftast hur vi skall göra med olika saker, och det är inte alltid så lätt att förstå.

Idag åt vi på ett trevligt ställe med meny enbart på hangul. 5000 won (35 spänn) skulle det kosta, så mycket kunde man förstå. Fishy sa damen i restaurangen och pekade på översta textraden. Som ni kanske vet så äter jag fisk och skaldjur (även om jag inte lägger upp såna recept här på bloggen), Linnéa kan äta det i nödfall men hennes största skräck är att få in ett fiskhuvud i en soppa (förekommer ganska ofta här). Vi visades ut till en grill där det låg några fiskfiléer och damen sa åter "fishy". Vi sa ja och satte oss ned igen.

Sedan kom det in soppa, ris, små skålar med kimchi och annat smått och gott samt en sås som förklarades vara till fisken. Snart kom det även in en låda noriark och en till sås, "aha" tänkte jag, grabbade ett noriark och doppade i såsen - det var fel! Dom bredvid började gestikulera och de serverande kvinnorna började förklara, vi förstod snart att vi skulle rulla ris i arken och doppa i såsen, mycket gott!

Snart kom också fisken in och vi började världsvant äta med våra pinnar, trodde vi... men efter en liten stund kom det även in ett par gafflar. Så kunde middagen avnjutas och den var delikat. Fisken smakade ungefär som makrill. Soppan var mycket speciell och jag måste säga att smaken är mycket svår att beskriva, som någon form av kål kanske den smakade. Det var iallafall en superb middag för 35 spänn!
blog comments powered by Disqus