torsdag 18 februari 2010

Nudlar med mandel och tofu

Vi har inte köpt hem så mycket råvaror ännu så det är med små medel som jag får laga mat. Dessutom är det svårt med utbudet i de få matbutiker som vi funnit. Somliga produkter som man är van att använda är hutlöst dyra, vissa produkter är även billigare än i Sverige men generellt är prisläget dock dyrare. Att det är så billigt på restaurangerna beror nog på att de använder ganska få råvaror som håller lågt pris.

Idag lyckades jag dock laga till en hygglig sås med mandel och tofu, vilken vi åt med färska nudlar.Ingredienser
tofu
mandlar (grovt hackade)
vitlök (pressad)
lite tomatsås (eftersom jag inte fått tag på krossad eller puré är jag tvungen att använda en färdig sås, hoppas på bättre lycka i framtiden)
soja (typ japansk)
oregano
olivolja
salt
peppar

Stek tofu och vitlök i ganska rikligt med olivolja och lite soja. Tillsätt mandlar när vitlöken börjar få färg. Låt fräsa någon minut. Tillsätt tomatsås (ett par matskedar räcker), en skvätt vatten och oregano. Låt puttra en stund. Smaka av med salt och peppar.

Koka upp vatten. Koka nudlarna tills de fått spänst och inte längre är degiga (detsamma gäller för färsk pasta). Häll av och häll i pannan med såsen. Rör om några gånger. Färdigt att servera.


blog comments powered by Disqus