torsdag 3 december 2009

Ricottacake med portabello och kastanjer

Ricottacake är väldigt lätt att göra, grunden är ägg och ricotta sen kan man smaksätta hur man vill. Jag använde rosmarin vilket funkade ypperligt.



Ricottacake
ricotta (ett paket, ca 200-250 gram)
1 ägg
färsk rosmarin
salt
peppar

Hacka rosmarin. Blanda alla ingredienser. Smörj små formar med smör eller olivolja. Fyll formarna och grädda i 200 grader tills de fått ganska fast konsistens och fått lite färg (ca 30 min, beroende på formarnas storlek och bredd).

Portabello i ugn
portabello
smör
vitlök
persilja
salt

Smält smör i en ugnsfast form och blanda med vitlök, persilja och salt. Ställ i portabellon och pensla med blandingen. Grädda i 200 grader ca 10 minuter.

Recept på ugnsrostade kastanjer

Servera exempelvis med tomat och lättkokt broccoli
blog comments powered by Disqus