söndag 20 december 2009

Pappardelle med jordärtskocka, basilika och parmesan

Bakade pastan med 100% durum denna gång. Använde inte heller mixer som jag brukar utan knådade ihop degen för hand. Degen blev lite mjukare men resultatet blev nästan fastare. En mycket god pasta blev det. (Recept på pasta)

Gjorde en pastarätt i förra veckan med inlagd kronärtsskocka men blev väldigt besviken. Kronärtskockan smakade mest inlagt. Denna gång använde jag därför färsk jordärtskocka istället vilket blev betydligt godare.



Ingredienser
jordärtskocka
färsk basilika
vitlök
parmesan
olivolja
salt

Stek vitlök och jordärtskocka på ganska låg värme i olivolja tills skockan är mjuk. Koka och häll av pastan. Tillsätt lite mer olivolja i pannan och häll sedan ner pastan och fräs några minuter tillsammans med skockan och vitlöken. Ställ av pannan och tillsätt basilika och salt. Riv över parmesan innan servering.
blog comments powered by Disqus