måndag 21 december 2009

Tacos med smak av parmesan och saffran

En taco med smak av julen. Tacobröden med parmesan blev både goda och hade en fin spänst. Saffranen gör färsen färgrik och ger en tydlig saffranssmak. Jag rekommenderar att man gör den ganska mild, reglera styrkan med harissa.

En lite roligare taco helt enkelt!Tortillabröd med parmesan (ca 16 st)
2 ägg
3 dl vatten
majsmjöl, ganska grovt 50%
siktat dinkel 25%
vetemjöl 25%

riven parmesan
ca 1 tsk salt (smaka av)

Blanda ägg och vatten. Riv ner ganska rikligt med parmesan. Blanda i salt. Blanda ner majsmjöl tills det att blandningen tar formen av en tjock gröt. Blanda i siktad dinkel. Arbeta in vetemjöl tills degen är smidig och går att kavla. Smaka av så att sältan är lagom, arbeta annars in mer salt.

Dela degen i 16 bitar. Forma runda plattor och kavla på ett rikligt mjölat bakbord. Vänd hela tiden degen och pudra med mjöl så att den inte fastnar på bakbord och kavel. Kavla till önskad tjocklek, mina var ca 1 mm tjocka.

Stek bröden utan fett på hög värme i en oöm panna (pannan tar mycket stryk av detta). Se till att ha fläkten på och öppna gärna ett fönster, det kan bli lite rökigt. Skrapa ur överblivet mjöl ur pannan med jämna mellanrum.


Persoligen tycker jag inte att man behöver ha 400 tillbehör till tacon, sallad, gurka och lite gräddfil räcker utmärkt!

Quornfärs med saffran
rödlök
vitlök
quornfärs
saffran
buljong
harissa
vatten
salt

Hacka lök och vitlök. Fräs i olja tills de mjuknat. Tillsätt quorn och stek tills den är varm. Smaksätt med saffran, buljong, harissa och salt. Reglera konsistensen med vatten.blog comments powered by Disqus