torsdag 21 maj 2009

Sås på gröna ärtor soltorkad tomat och oliver

God sås där de gröna ärtornas sötma balanseras med sältan i oliver. Vi åt den till spagetti men den skulle nog funka utmärkt till grillat eller bönbiffar.


Ingredienser
gul lök
ärtor
vitlök (bara lite)
soltorkad tomat
oliver
buljong
grädde
tryffelolja
salt
peppar

Hacka gul lök och vitlök. Fräs i kastrull tills löken är mjuk, den ska inte ta färg. Tillsätt buljong, tryffelolja och vatten så att det täcker löken. Låt puttra en stund. Tillsätt ärtor i kastrullen och lägg på lock tills ärtorna tinat/blivit varma. Strimal sotorkad tomat och hacka oliver och lägg i kastrullen. Tillsätt grädde och låt puttra någon minut. Smaka av med salt och peppar.

Jag skulle tro att det passar bra med citron också, det ska jag testa nästa gång.
blog comments powered by Disqus