måndag 25 maj 2009

Paella smaksatt med rotselleri och saffran

Mycket gott och ganska enkelt om man gjort det ett par gånger. Vi åt paellan med linsbiffarna som jag gjorde härom dagen.Ingredienser
basmatiris
gul lök
vitlök
rotselleri
saffran
paprika
vitt vin
buljongtärning
paprikapulver
olja smaksatt med chili
salt
peppar

rostade körsbärstomater
körsbärstomater
örtsalt
oregano

Hacka lök och vitlök. Stek löken mjuk i den chilismaksatta oljan utan att den tar färg. Använd en stekpanna som kan ställas i ugn eller en gjutjärnspanna eller dylikt. Hacka och tillsätt paprika. Skölj riset och tillsätt. Tilsätt sedan saffran och stek riset tills det börjat få lite färg. Häll i vatten och vitt vin så att det täcker riset. Riv rotselleri. Smaksätt med rotselleri, buljongtärning, paprikapulver, salt och peppar.

Skär körsbärstomaterna i halvor, krydda med örtsalt och oregano och lägg uppepå riset. Om det hunnist koka bort vatten så häll på vatten så att det täcker riset. Ställ i ugn på 200 grader i nedre delen ca 45 minuter. Om vattnet kokat bort och riset inte hunnit bli färdigt så tillsätt någon deciliter mer vatten (kan behövas göras några gånger). Tillaga i ugn till riset fått fin färg på kanterna och i botten av pannan (titta längs kanterna, riset ska inte röras runt).

Paellarecept på DN: Paella, Paella mixta, Antonias paella, Gratinerad paella från Elche, Grön paella

blog comments powered by Disqus