fredag 15 maj 2009

Champinjoner i sås

Till denna anrättning har jag tagit min inspiration från belgarnas musslor som ofta serveras med de mycket trevliga trappistölen. Istället för musslor lade jag champinjoner i en härlig vitvinssås. Jag hade tyvärr ingen trappistöl hemma men torr cider funkade alldeles utmärkt som tillbehör. Såsen äts bäst med en härlig surdegsbaguette eller liknande. Resultatet var mycket lyckat, rekommenderas starkt!




Sås ingredienser
lök
vitlök
rotselleri
fänkål
vatten
citron
buljong
timjan
fransk senap (bara lite)
grädde
olivolja
vitt vin
peppar
salt

Fräs lök, vitlök, fänkål och rotselleri i olivolja. Tillsätt lite vatten (bara tillräckligt för att kunna sjuda rotselleri och lök mjuka). Mixa. Tillsätt buljongtärning, timjan, lite fransk senap, citronsaft och lite citroncest. Låt puttra ett tag. Häll i vin och låt puttra ytterligare någon minut. Tillsätt grädde till önskad krämighet. Smaka av med salt och peppar.

Stek champinjoner (små skogschampinjoner) i olivolja med lite salt. Servera champinjonerna i såsen. Ät med bröd.

blog comments powered by Disqus