söndag 24 maj 2009

Linsburgare med blåbärssås

Har lite av en blåbärsperiod. Blåbärssåsen är något av en ny innovation och om jag får säga det själv så var det en mycket lyckad sådan. Den fick en god syrlighet av ingefära och citron som passade bra till de lite kryddiga biffarna.

Vad gäller den nya kamerautrustningen så kämpar jag forfarande. Bilden blev lite väl blå men man har inte så mycket tid när maten är varm och man är hungrig. Ska fila lite på inställningarna till nästa gång



Ingredienser blåbärssås
blåbär
yoghurt (turkisk eller grekisk eller dylikt)
hackad mandel
lite potatismjöl
flytande honung
ingefära
citron
salt
peppar

Koka bort vätskan från blåbären. När det bara är lite vätska kvar så tillsätts lite potatismjöl, det behövs bara mycket lite för att vätskan ska binda sig. Låt svalna. Tillsätt ungefär lika mycket yoghurt som blåbär. Tillsätt hackad mandel. Smaksätt med honung, ingefära, citron, salt och peppar.



Biffar
gröna linser
gul lök
vitlök
rotselleri
havregryn
potatismjöl
oregano
harissa
salt
peppar

Hacka och fräs gul lök och vitlök mjuka. Tillsätt vatten och gröna linser och lite salt (kan behövas sköljas innan). Koka tills linserna är mjuka. Häll av vatten så att det är någon deciliter kvar. Tillsätt ungefär lika mycket havregryn som vatten (havregrynsgrötsprincipen). Låt puttra tills det blivit som en gröt, tillsätt vatten om det blir för torrt. Smaksätt med oregano, harissa, salt och peppar. Tillsätt slutligen någon matsked potatismjöl och rör i. Låt svalna

Forma biffar i önskad storlek. Ett tips är att tvätta händerna i kallt vatten mellan biffarna. Stek i smör tills de fått fin färg.
blog comments powered by Disqus