Örtbiffar med potatisterrin, primörer och sås på murklor
Potatisterrin: Ingredienser
potatis
lite rotselleri
peccorino
salt
peppar
Skiva potatis och rotselleri fint, blanda med peccorino, salt och peppar. Grädda i ugn i 175 grader ca 1h i en välsmord form. Lägg under press under natten. Stek i smör och värm i ugn innan severing.
Örtbiffar: Ingredienser
gröna linser (kan överkokas något)
kikärtor
örter (jag hade basilika, oregano, timjan, dragon och fänkål)
grönsaksfond
lite olivolja
ströbröd
potatismjöl
salt
peppar
Mixa linser och kikärtor lite slarvigt så att det blir lite bitar kvar. Hacka örter och blanda i. Häll i lite olivolja och grönsaksfond, salta, peppra. Blanda i ströbröd(ganska mycket) och potatismjöl(ganska litet) tills det blir en fast och bra form. Stek tills de får fin färg.
Sås på mörklor: Ingredienser
lök (2st)
rödvin
soja
murklor
peppar
buljong
smör
stek lök i rikligt med smör tills den får fin färg. Mixa, och tillsätt sedan resten av ingredienserna. Använd rikligt med rödvin som får koka bort.
Servera med primörer
Glace au four
Denna rätt gjordes av Linnéa, smakade ypperligt!!!
Sockerkaksbotten (utan smör och bakpulver)
glass, rostade hasselnötter, chokladsås
maräng - vispad äggvita med socker och lite lite salt
sockerkaksbotten underst, glass och tillbehör sedan, täck noggrannt med marängsmeten. Grädda mitt i ugnen med över-grillvärme. Det går fort, så håll koll på marängen!
Sockerkaksbotten (utan smör och bakpulver)
glass, rostade hasselnötter, chokladsås
maräng - vispad äggvita med socker och lite lite salt
sockerkaksbotten underst, glass och tillbehör sedan, täck noggrannt med marängsmeten. Grädda mitt i ugnen med över-grillvärme. Det går fort, så håll koll på marängen!
Kalle Leppinen!