lördag 17 maj 2008

Franskt tema med brorsorna



Fänkålssoppa: Ingredienser

fänkål
rotselleri
vitlök
lök
citronsaft
örtsalt
peppar

Koka, mixa, krydda...



Örtbiffar med potatisterrin, primörer och sås på murklor

Potatisterrin: Ingredienser
potatis
lite rotselleri
peccorino
salt
peppar

Skiva potatis och rotselleri fint, blanda med peccorino, salt och peppar. Grädda i ugn i 175 grader ca 1h i en välsmord form. Lägg under press under natten. Stek i smör och värm i ugn innan severing.

Örtbiffar: Ingredienser
gröna linser (kan överkokas något)
kikärtor
örter (jag hade basilika, oregano, timjan, dragon och fänkål)
grönsaksfond
lite olivolja
ströbröd
potatismjöl
salt
peppar

Mixa linser och kikärtor lite slarvigt så att det blir lite bitar kvar. Hacka örter och blanda i. Häll i lite olivolja och grönsaksfond, salta, peppra. Blanda i ströbröd(ganska mycket) och potatismjöl(ganska litet) tills det blir en fast och bra form. Stek tills de får fin färg.

Sås på mörklor: Ingredienser
lök (2st)
rödvin
soja
murklor
peppar
buljong
smör

stek lök i rikligt med smör tills den får fin färg. Mixa, och tillsätt sedan resten av ingredienserna. Använd rikligt med rödvin som får koka bort.

Servera med primörer



Glace au four

Denna rätt gjordes av Linnéa, smakade ypperligt!!!

Sockerkaksbotten (utan smör och bakpulver)
glass, rostade hasselnötter, chokladsås
maräng - vispad äggvita med socker och lite lite salt

sockerkaksbotten underst, glass och tillbehör sedan, täck noggrannt med marängsmeten. Grädda mitt i ugnen med över-grillvärme. Det går fort, så håll koll på marängen!


Kalle Leppinen!
blog comments powered by Disqus