fredag 30 maj 2008

Chokladtryffel med rabarbergrädde

Detta var en superb anrättning om jag får säga det själv. Chokladtryffeln blev perfekt men rabarbergrädden behöver nog modifieras. Jag skulle egentligen vilja göra en slät rabarbercreme, eller kanske mousse, ska jobba lite på det.



Chokladtryffel: Ingredienser (typ 4-6 portioner)
en klick smör
lite grädde
125 gram mörk chokald (60%)
hallonlikör



smält smör i kastrullen och tillsätt grädde så att det kokar upp. Ta bort från plattan och rör i chokladen tills att den smälter. Tillsätt likören sist (alkoholen skall vara kvar, den kokar vid ca 70 grader). Häll upp i något trevligt (äggkopp, espressokopp, likör- eller snapsglas) och ställ i kylen ett tag tills den får en lagom hård konsistens (man kan fuska lite och ställa in den i frysen ett litet tag, risken är då att den blir lite hård i kanterna, så inte för länge!).

Rabarbergrädde får jag ta och lägga ut när jag har ett bättre recept, detta var inte optimalt men gott ändå!



blog comments powered by Disqus