Sverige har tydligen tre årstider (DN, SVD) på samma gång. Jag är mycket glad att vi har sommar här i Växjö idag. Har varit ute på picknick och ätit pizzasnurror och druckit rosévin för att fira Linnéas födelsedag (min flickvän). Pizzasnurror rekommenderas verkligen. De är lätta att laga, går att ta med och kan lagas till många. Jag gjorde två varianter. En med tomatsåst, fetaost och spenat och en med tomatsås, grönmögelost och päron. Skippa bullformarna för de tenderar att fastna, grädda snurrorna på bakplåtspapper istället.
Så gör du:
Använd gärna surdeg, det går bra att baka pizza på vilken bröddeg som helst. Bäst är dock att låta den jäsa över en natt. Gör först stora fyrkantiga pizzor, rulla ihop dem och skär bullar. Grädda i ugn ca 15 minuter (tills de fått fin färg).
Tomatsås
lök
vitlök
krossad tomat
tomatpuré
vatten
buljong
vinäger
salt
peppar
oregano
Fräs lök och vitlök mjuka. Tillsätt övriga ingredienser och låt puttra ca 10-15 minuter. Mixa. Smaka av och krydda eventuellt.
Pizzasnurra 1:
tomatsås
grönmögelost
päron
Pizzasnura 2:
tomatsås
fetaost
spenat
Kolla också in Pias pizzabullar i DN
Foccacia med lök och tomat i Dagbladet.no
Bengt-Göran Kronstam om roséviner