måndag 13 april 2009

Pastej på fänkål och bönor till påsk

Påskpastej som går att variera. Byt bara ut bönorna eller grönsakerna och kryddorna.



Ingredienser
fänkål
gul lök
vitlök
champinjoner
stora vita bönor
buljong
en skvätt grädde
1 ägg
2 msk vetemjöl
2 msk ströbröd
salt
peppar

Fräs fänkål, gul lök, vitlök och champinjoner på mellanhög värme tills löken och fänkålen är ordentligt mjuk. Tillsätt buljongtärning och lite vatten så att den löser sig. Ställ av plattan och tillsätt bönor. Mixa med stav. Tillsätt sedan grädde och därefter ägg (kontrollera att röran inte är för varm så att ägget koagulerar). Tillsätt vetemjöl och ströbröd. Massan ska nu vara ganska kletig och en aning trög att röra runt. Smaka av med salt och peppar. Grädda i välsmord form i ca 45 minuter på 175 grader. Pastejen ska vara fast men inte torr, då är den klar.
blog comments powered by Disqus