onsdag 22 april 2009

Öppen lasagne med zucchini, tomat och rotsellerisås

Den var ganska mättande denna anrättning. Mycket god! Om man inte bakar pasta själv går det nog bra att köpa färsk pasta och koka den (men det har jag inte testat).




För recept på pasta, tryck här



Sås
lök
rotselleri
palsternacka
vitlök
buljong
pressad citron
grädde

Fräs lök, rotselleri, palsternacka och vitlök. Tillsätt vatten halva vägen upp på rotfrukterna. Tillsätt buljong. Låt koka tills allt är mjukt. Tillsätt grädde. Mixa till slät sås, den ska vara lite tjock. Smaksätt med pressad citron och lite vitvinsvinäger, låt puttra en liten stund. Salta eventuellt.

Till lasagnen
zucchini, skivad
tomat i större bitar
strimlade sockerärtor
riven parmesan eller manchego

Stek zucchini. Lägg i tomat en liten stund när zucchinin är färdig, bara så att den mjuknar.

Varva sås kokta plattor (om du lagar pastan själv kan du ringla vika ett långt sjok fram och tillbaka), zucchini och tomat. Toppa med strimlade sockerärtor och riven parmesan.

Lite inspiration från DN:
Vegetarisk lasagne med spenat, keso och mozarella
Lasagne med fetaost (byt ut köttfärsen mot soyafärs)
Kantarellcanneloni
Pastarullar med ricottakräm och soltorkade tomater
blog comments powered by Disqus