tisdag 14 april 2009

Krustader fyllda med färskoströra med äpple, kapris, oliver, charlottenlök och algrom

En variant av krustader. Kanske lite annorlunda men ack så goda och betydligt nyttigare. Färskosten ger krämighet; kaprisen, oliver och algrom sälta och äpplet syrlighet, gott med andra ord!



Krustader
ägg
vatten, lika mycket som ägget
ca 2dl havregryn
vetemjöl
salt
1 msk olivolja samt olja till att smörja formarna

blanda ägg, vatten havregryn, salt, olivolja och ca 1 dl vetemjöl i mixer. Tillsätt sedan vetemjöl tills det blir en grynig massa som klibbar ihop men inte kladdar, den ska gå att köra i pastamaskin eller kavla. Kör i pastamaskin så tunt det går, eller kavla så tunt det går. Olja små formar och klä med deg. Grädda i 200 grader tills de fått lite färg, tar bara några minuter.

Fyllning
1 del färskost (cream cheese)
1 del gräddfil
äpple
kapris
oliver
charlottenlök
morot
hackad dill
örtsalt
algrom och dillkvist till garnering

Finhacka morot och charlottenlök. Grovhacka oliver. Blanda Alla ingredienser (utan garneringen). Fyll krustaderna innan servering och garnera med algrom och dillkvist.
blog comments powered by Disqus