måndag 20 april 2009

Morot, rotselleri och tomatsoppa

Hade inte ork att dra igång något större matlagningsprojekt idag. Gjorde en snabb soppa som blev både mustig och god.




Ingredienser
rotselleri
morot
vitlök
krossad tomat
buljongtärning
cayennepeppar
kanel
salt

garnering
krossat knäckebröd
hackad soltorkad tomat
kapris

Skala rotselleri och morot och skär i bitar och fräs i olivolja med vitlök. Tillsätt vatten och buljongtärning och krossad tomat. Koka tills rotselleri och morot är mjuka. Ställ av från pannan och mixa. Krydda med cayennepeppar och kanel och eventuellt salt och låt stå och puttra ett tag så att smakerna kommer fram. Tillsätt eventuellt vatten för att få önskad konsistens. Garnera soppan med krossat knäcke, soltorkad tomat och kapris.

Inspiration från morot och tomatsoppa på DN.
blog comments powered by Disqus