tisdag 25 augusti 2009

Torkad, inlagd champinjon och zucchini

När man torkar saker koncentreras smaker. Vi vet alla hur gott det är med soltorkade tomater. Jag tänkte därför att det borde bli gott om man torkar ock lägger in andra saker. Detta mitt första test provade jag med champinjon och zucchini vilket blev fantastiskt gott då både champinjonernas och zucchinins smaker koncentrerades. Funkar säker bra med andra saker också, som tex aubergine, andra svampar, gurka, paprika etc.



Ingredienser
zucchini
champinjon
salt
olivolja

Skär i skivor och sprid på bakplåtspapper på en plåt. Salta på båda sidor. Låt stå i ugn på 50 grader tills zucchinin och champinjonen torkat. Den ska inte vara helt torr utan fortfarande gå att böja. Den ska vara seg men inte vattning. Det tar ca 10 timmar så det går bra att torka den över natten.

Lägg de torkade grönsakerna i en burk och häll olivolja över. Den behöver inte täcka helt utan det räcker med några matskedar.



blog comments powered by Disqus