onsdag 19 augusti 2009

Potatisvåfflor med quorn- och spenatburgare

Tänkte att det borde gå att göra potatisvåfflor och äta istället för pommes, potatisklyftor eller liknande. Resultatet blev ungefär som potatisplättar fast krispigare, mycket gott! Till våfflorna gjorde jag burgare med quorn och spenat och en enkel tomatsalsa.



Ingredienser: Burgare
quornfärs
hackad spenat
hackad lök
vitlök
ägg
en skvätt vatten
ströbröd
lite potatismjöl
salt
peppar

Blanda till en smet, forma och stek till de fått fin färg. Tryck här för tips om hur du går tillväga för att göra burgare.

Ingredienser: Tomatsalsa
hackad lök
krossad tomat
tomatpuré
vitt vin
buljongtärning
vitt vin
salt
peppar

Fräs lök tills den blivit mjuk och lite transparent. Tillsätt övriga ingredienser och låt puttra ihop under lock på låg värme.



Ingredienser: Potatisvåfflor
potatis (ca 5-6)
ägg 1
mjölk - ca 2-3 dl
mjöl - några skedar
salt
smör till gräddning

Skala, koka, pressa potatisen. När den har svalnat tillsätts ägg mjölk och mjöl. Smeten ska vara ganska tjock. Salta och smaka av. Grädda i smörat våffeljärn. Lägg på galler. Värm våfflorna i ugn innan servering.


blog comments powered by Disqus