En mycket lyckad tomatsoppa med en härligt fyllig tomatsmak!
Tomatsoppa
skalade plommontomater på burk
soltorkade tomater, inlagda (annars går det inte att mixa)
örtsalt
rött vin
vit balsamvinäger
basilika
Zucchinisnacks
Riven zucchini
riven parmesan
äggula
ströbröd
salt
peppar
skalade plommontomater på burk
soltorkade tomater, inlagda (annars går det inte att mixa)
örtsalt
rött vin
vit balsamvinäger
basilika
Mixa soltorkade tomater med vatten. Ta bort kvistfästet på plommontomaterna och mixa. Häll i kastrull och krydda med örtsalt, vin, vinäger och basilika. Låt puttra ca 20-30 minuter. Tillsätt eventuellt vatten om du vill ha soppan lösare.
Zucchinisnacks
Riven zucchini
riven parmesan
äggula
ströbröd
salt
peppar
Lägg riven zucchini på hushållspapper så att de vattnas ur. Blanda alla ingredienser och låt stå en stund så att de kommer samman. Stek så tunna plättar som möjligt i olja (det behövs ganska mycket olja), tills de fått fin färg. Lägg på bakplåtspapper på en plåt. Lägg i ugnen ca 200 grader i ca 15 minuter. Lägg på galler när de är färdiga en liten stund så att de blir krispiga.