måndag 9 mars 2009

Soppa på palsternacka, rotselleri och fänkål med smulor av krutong, parmesan och soltorkad tomat

Smulorna var ett mycket bra komplement till denna redan beprövade soppa.




Ingredienser soppa
lök
vitlök
fänkål
rotselleri
palsternacka
buljong
torr sherry (eller vitt vin)
grädde
liten skvätt citron

Fräs lök, vitlök, fänkål, rotselleri och palsternacka. Tillsätt buljong. Koka till allt är mjuk och mixa sedan. Tillsätt lite sherry och citron. Häll i grädde till önskad krämighet.

Smulor
soltorkad tomat
krutonger
parmesan

torka soltorkad tomat i ugnen ca 125 grader tills de har torkat. Skär i små bitar. Riv parmesan på ett bakplåtspapper och grädda i ugn några minuter tills de börjar få lite färg. Mixa parmesan, soltorkad tomat och krutonger.
blog comments powered by Disqus