söndag 29 mars 2009

Chokladkaka med tryffel

Till kakor och bakverk kan det vara bra att ha lite mått för det kan annars vara svårt att få rätt konsistens.


Botten
2 digestivekex
25 g smör
1 ägg
1,5 msk sirap
2,5 msk kakao
0,5 tsk bakpulver
0,5 del mjöl

Smula digestivekex. Smält smör. Blanda alla ingredienser till en smet. Lägg i portionsformar och grädda i 200 grader ca 10 minuter.

Tryffel
100 g choklad
2 msk cremé fraiche
1 msk cognac

Smält chokladen i skål över vattenbad. Blanda i cremé fraiche och cognac. Stryk chokladen över botten och ställ i kyl ca 1 timme. Ta ut kakan innan servering så att den inte är kylskåpskall.

Recept på chokladtryffel
Chokladtryffel Manjari (DN)
Chokladtryffel smaksatt med apelsin (DN)
Pepparkakstryffel (DN)
blog comments powered by Disqus