Till kakor och bakverk kan det vara bra att ha lite mått för det kan annars vara svårt att få rätt konsistens.
Botten
2 digestivekex
25 g smör
1 ägg1,5 msk sirap
2,5 msk kakao0,5 tsk bakpulver
0,5 del mjölSmula digestivekex. Smält smör. Blanda alla ingredienser till en smet. Lägg i portionsformar och grädda i 200 grader ca 10 minuter.
Tryffel
100 g choklad
2 msk cremé fraiche
1 msk cognac
Smält chokladen i skål över vattenbad. Blanda i cremé fraiche och cognac. Stryk chokladen över botten och ställ i kyl ca 1 timme. Ta ut kakan innan servering så att den inte är kylskåpskall.
Recept på chokladtryffel
Chokladtryffel Manjari (DN)
Chokladtryffel smaksatt med apelsin (DN)
Pepparkakstryffel (DN)
Recept på chokladtryffel
Chokladtryffel Manjari (DN)
Chokladtryffel smaksatt med apelsin (DN)
Pepparkakstryffel (DN)