söndag 22 februari 2009

Soppa med rostade champinjoner och rotsaker

Mycket god soppa smaksatt med rosmarin och vitlök. Som med nästan alla soppor kan den med fördel tillagas några timmar eller dagen innan servering


Ingredienser till rostning:
morot
rotselleri
palsternacka
champinjoner
olivolja
salt och peppar


Tärna (tänk på att moroten tar lägre tid än övriga ingredienser och bör därför vara i mindre bitar) och häll över rikligt med olivolja. Salta och peppra. Rosta i ugn.

Ingredienser till soppbas:
gul lök
vitlök
tomater
buljong
julöl (går bra med vilken öl som helst, gärna mörk)
grädde
rosmarin
salt
peppar


Skär gul lök och vitlök grovt och fräs några minuter i olivolja. Skär sedan tomat grovt och tillsätt. Tillsätt sedan vatten, buljong och grovt hackad rosmarin och låt puttra en stund. Mixa till en slät soppa, tillsätt öl och låt puttra en stund till. Tillsätt sedan grädde till önskad krämighet. Smaka av med salt och peppar. Lägg de rostade rotsakerna i sopptallrik och häll på soppbasen.

blog comments powered by Disqus