tisdag 17 februari 2009

Piroger med spenat, savoykål, feta- och blåmögelost

Jag gjorde degen med pastametoden, det vill säga först i mixer och sedan i pastamaskin. Tog dock mycket mer vatten än när jag gör pasta (dubbelt så mycket som mängden ägg), mer olivolja och så bytte jag ut en del av vetemjölet mot råg mjöl. Det blev en mycket smidig och bra deg. Jag körde degen genom maskinen med ganska stort avstånd mellan valsarna.
Tryck här för recept på pasta.

Ingredienser deg
1 del ägg
2 delar vatten
mjöl, 3/4 vete, 1/4 råg
olivolja
salt

Ingredienser fyllning
savoykål
spenat
fetaost
blåmögelost

Grovhacka och stek spenat och kål. Hacka fetaost och mögelost grovt och tillsätt. Ställ av från plattan. Lägg fyllning på degen, vik över och tryck till kanterna. Skär runt om. Pensla med olivolja och grädda, gärna på baksten, i ca 10-15 minuter.

blog comments powered by Disqus