Gör kexen själv så blir de både godare och nyttigare!
Ingredienser
lite jäst (1/8 paket)
vatten (1-2 dl)
olivolja (ganska rikligt)
fint rågmjöl
havregryn
vetemjöl
örtsalt
rosmarin
frön (exempelvis sesam- och linfrön)
havssalt (med rosmarin i mitt fall)
lite jäst (1/8 paket)
vatten (1-2 dl)
olivolja (ganska rikligt)
fint rågmjöl
havregryn
vetemjöl
örtsalt
rosmarin
frön (exempelvis sesam- och linfrön)
havssalt (med rosmarin i mitt fall)
Blanda ut jäst i vatten. Tillsätt rosmarin, olivolja och salt. Rör därefter i rågmjöl och havregryn tills det är en kladdig deg. Tillsätt vetemjöl tills degen inte är kladig men den får inte bli torr, den ska vara lite fuktig (den ska vara kavlingsbar). Häll på lite olivolja och smörj degen med runt om. Låt jäsa någon timme. Degen ska nu gå att kavla, helst utan att tillsätta mjöl, olja gör att den inte fastnar. Kavla ut och strö över frön och salt och kavla sedan in fröna och saltet så att de inte ramar av efter gräddning. Grädda i 200 grader ca 10-15 minuter. Håll kolla så att de inte bränns, det går väldigt fort när de väl får färg!