tisdag 16 december 2008

Ugnsbakad pastej med svarta bönor och champinjoner

Enkelt recept som passar bra till exempelvis julbordet men den funkar nog alldeles utmärkt som en förrätt eller som varmrätt om den serveras med exempelvis potatisterrin.


Den ser lite torr ut på bilden men det var den absolut inte utan snarare saftig och fin

Ingredienser
champinjoner
lök
(eventuellt även vitlök)
svarta bönor
soja
lite grädde
1 ägg
typ ett par matskedar mjöl
persilja
salt
peppar

Hacka champinjoner grovt och stek med lök och eventuellt vitlök. Mixa champinjoner, lök, bönor, soja och grädde. Se till att röran inte är för varm innan ägget tillsätts. Tillsätt sedan mjöl och krydda till sist med mycket persilja och salt och peppar. Grädda i typ 175% tills den inte är allt för sladdrig. Lägg eventuellt över folie om den börjar få färg innan den har stelnat. Låt svalna i formen innan servering. Äts kall eller ljummen.

blog comments powered by Disqus