lördag 20 september 2008

Lasagne smaksatt med både vin och öl

Både öl och vin är mycket goda smaksättare på mat, det är gammalt sen länge. Men här testade jag de båda dryckerna i samma rätt. En champinjonsås smaksatt på en kraftig rökig öl som heter Aecht Schlenkerla Rauchbier och en tomatsås smaksatt med vin. De båda smakerna blandade sig på ett delikat sätt!



Champinjonsås
Rikligt med champinjoner
1/2 buljongtärning
redning av något slag
mjölk
salt
peppar
Aecht Schlenkerla Rauchbier

Stek champinjonerna med salt och rikligt med svartpeppar. Gör en redning. Lägg i champinjonerna. Smaksätt med buljongtärning och öl. Salt eller peppra eventuellt.



Tomatsås
lök
vitlök
krossad tomat
buljong
tomatpuré
basilika
oliver
olivolja
vin

Varva färska plattor och sås och eventuellt grönsaker. Gratinera med ost.



blog comments powered by Disqus