tisdag 9 september 2008

Smörstekt färsk pasta med rostade körsbärstomater, champinjoner och sockerärtor

Godare än såhär blir det kanske inte. Eftersom vi flyttade ner våra saker till växjö ett par veckor innan vi flyttade in så har jag varit tvungen att leva utan min kära pastamaskin. Det har varit en lång och svår tid. Det var inte bara pastamaskinen som jag lämnade i den kalla tomma lägenheten utan även hushållsassistent och baksten. Nu äntligen har vi dock kommit till rätta och nya bröd och pastarätter ser dagens ljus!



För recept på färsk pasta tryck här

Rostade körsbärstomater

Ingredienser:
körsbärstomater
olivolja
färska örter (mejram, oregano i detta fall)
havssalt
peppar



Smörstekt pasta

Ingredienser

färsk tagliatelle (kokt)
stekta champinjoner
färska sockerärtor
färska örter (oregano och mejram)
smör
salt
peppar
parmesan

Hetta upp smör. Fräs sockerärtorna en stund med hälften av de färska örterna. Häll i pastan och fräs i några minuter. Tillsätt champinjonerna. Salta och peppra. Lägg de rostade tomaterna ovanpå och garnera med örter och parmesan.
blog comments powered by Disqus