Ingredinser
ljummet vatten (ett par deciliter eller så)
lite surdegsgrund (typ en sked)
lite jäst (bara några gram)
mycket grovt rågmjöl
lite vetekli
lite havregryn
vetemjöl
salt
oregano
olivolja
Blanda vatten, surdegsgrund och jäst. Häll i salt och oregano. Tillsätt sedan grovt rågmjöl, vetekli och havregryn tills det är en kladdig deg. Arbeta degen smidig med vetemjöl. Täck degen med olivolja och låt jäsa någon timme. Kavla ut degen med hjälp av olivoljan (inte mjöl). Skär i snittar och grädda tills de börjar få färg på kanterna (tar ca 10-15 minuter i 200 grader). Låt svalna på plåten.
ljummet vatten (ett par deciliter eller så)
lite surdegsgrund (typ en sked)
lite jäst (bara några gram)
mycket grovt rågmjöl
lite vetekli
lite havregryn
vetemjöl
salt
oregano
olivolja
Blanda vatten, surdegsgrund och jäst. Häll i salt och oregano. Tillsätt sedan grovt rågmjöl, vetekli och havregryn tills det är en kladdig deg. Arbeta degen smidig med vetemjöl. Täck degen med olivolja och låt jäsa någon timme. Kavla ut degen med hjälp av olivoljan (inte mjöl). Skär i snittar och grädda tills de börjar få färg på kanterna (tar ca 10-15 minuter i 200 grader). Låt svalna på plåten.