onsdag 10 september 2008

Fylld champinjon med ugnsrostad palsternacka



Börja med att dela palsternackorna på längden. Lägg dem i en portionsformer. Häll på lite olja salt och peppar och blanda runt. Lägg i ugnen en liten stund (kanske 10-15 min). De ska förgräddas för att de tar längre tid än champinjonerna.

Fylld champinjon:

Ingredienser
champinjon
hackad lök
fetaost
riven ost
örter
olivolja
salt
peppar
(delade körsbärstomater)

Ta ur stammen på champinjonen och hacka denna. Fräs med lök och champinjonhacket. Ställ av och låt svalna något. Blanda i fetaost och örter. Salta och peppra. Fyll champinjonerna och strö ost ovanpå.
Lägg champinjonerna i formen med de förgräddade palsternackorna. Grädda ett tag (typ 10-15 min). Kasta i några saltade och pepprade tomatbitar i formen och grädda tills champinjonen och palsternackorna har fått fin färg.

Rekommenderat tillbehör: Sallad med matvete och bönor
blog comments powered by Disqus