lördag 15 november 2008

chokladtryffel med cognacs- och honungsinkokta päron

En höjdare till efterrätt och inte fullt så avancerat som det kanske verkar.



chokladtryffel
mörk choklad (70%)
lite grädde
lite cognac

Smält över vattenbad, tillsätt lite grädde och tillsätt sedan cognac när chokladen har svalnat något så att inte akloholen kokar bort. Klicka ut på bakplåtspapper eller forma på önskat sätt och ställ sedan i kylen. Ta ut ur kylen en stund innan den ska ätas så att den mjuknar.

Inkokta päron
päron (helst kaiser alexander för det är det bästa päronet)
lite lite vatten
honung
cognac

Koka päronen i en skvätt vatten, tillsätt sedan honung och cognac. Koka bort vatten om det behövs. Såsen tjocknar något när den svalnar lite. Servera halvvarm till tryffeln och garnera med rostade nötter (exempelvis hassel och valnöt)
blog comments powered by Disqus