tisdag 14 september 2010

Lins- och morotsburgare

Vi har gjort ett veckoschema här hemma i vårt lilla tillfälliga kollektiv i Malmö. Tisdag är dagen för biffar och burgare och dylikt. Idag blev det därför lins- och morotsburgare med chutney på päron, rödlök och ingefära.



Ingredienser
250 gram torkade röda linser
2 stora morötter
1 ägg
1/2 dl
vetemjöl

1 dl ströbröd
1 tsk koriander
1 tsk spiskummin
1 tsk salt


1. Koka och häll av linserna. Skala och riv morötterna med grova sidan på ett rivjärn.

2. Vänta tills linserna svalnat och blanda sedan alla ingredienser. Låt stå ihop sig i 10-15 minuter.

3. Värm panna och lägg i smör. Blöt händerna med kallt vatten och forma burgare i önskad storlek och lägg i pannan. Stek tills de fått vacker färg!

Servera med chutney på päron, rödlök och ingefära. Hemlagat burgarbröd är också ett tips.



b