måndag 26 oktober 2009

Röd kastanjesoppa

Kastanjetiden är mycket kort så det gäller att passa på. Nybakat bröd och en rykande het soppa är nog det bästa sättet att takla höstmörkret.



Ingredienser
kastanjer
lök
vitlök
morot
fänkål
färsk tomat
tomatpuré
basilika
buljong
salt
ev. peppar
garnera med riven morot

Skär ett kors över den spetsiga delen av kastanjerna. Var försiktigt för det är ganska lätta hänt att man skär sig. Koka upp vatten, lägg i kastanjer och låt koka 10 minuter. Häll av vattnet. Skala kastanjerna när de fortfarande är varma, skalet lossnar lättare då. Det kan vara lite trixit att få bort innerskalet.

Hacka lök och vitlök och fräs i olja tills den blir mjuk men inte så att den får färg. Hacka morot, fänkål och lägg i kastrullen. Häll på vatten så att det täcker grönsakerna. Hacka sedan tomat och tillsätt. Krydda med tomatpuré, basilika och buljongtärning. När grönsakerna blivit mjuka läggs kastanjerna i och soppan mixas slät. Smaka av med salt och eventuellt peppar (om du tycker att det behövs). Garnera med riven morot.


blog comments powered by Disqus