Så var det dags för bröd nr 5 med fikon och hasselnötter i Martin Johanssons bok. Ett delikat bröd, saftigt och fint inuti och en hård härlig skorpa utanpå. Brödet avnjöts med en soppa på jordärtskocka och päron (se nedan). Till min stora förtjusning har dom Kaiser Alexander i butiken nu, mitt favoritpäron.
Linnéa kom hem med en påse manitoba cream idag. Jag har aldrig bakat med detta omtalade mjöl så det ska bli spännande, kommer dock dröja lite eftersom jag ska till Stockholm en vecka.
Linnéa kom hem med en påse manitoba cream idag. Jag har aldrig bakat med detta omtalade mjöl så det ska bli spännande, kommer dock dröja lite eftersom jag ska till Stockholm en vecka.
Betyg bröd nr 5
Peter 9,5
Linnéa 10
Jordärtskockssoppa med päron
Ingredienser
jordärtskocka
päron
lök
buljong
pressad citron
olivolja
Fräs lök mjuk i en kastrull med olivolja och en liten skvätt vatten, den ska inte få färg. Skala och skär jordärtsskocka och päron i bitar. Lägg i kastrullen. Tillsätt buljongtärning och vatten så att det täcker jordärtskockorna med lite råge. Låt puttra tills de blivit mjuka. Mixa till en slät soppa. Smaka av med citron (och eventuellt salt).