onsdag 9 september 2009

Vegetarisk korv och pinnbröd

Bröd på en pinne = pinnbröd. Gott och enkelt. Istället för tråkiga köpta sojakorvar gjorde jag mina egna välkryddade korvar med vitlök, chili och kapris.



Korv
sojafärs (1 paket)
ägg 1
potatismjöl (ca 3 msk till ett paket färs)
vatten
pressad vitlök
kapris
chiliflagor
salt

Mixa färsen. Rör ihop samtliga ingredienser. Det ska bli en formbar massa. Tillsätt vatten tills korvsmeten håller ihop och går att forma. Forma korvar och lägg på plåt med bakplåtspapper. Tänk på att inte göra för långa och smala korvar eftersom de då har svårt att hålla ihop. Grädda på 150 grader tills korvarna håller ihop.

Eftersom det är svårt att få korvarna att hålla ihop kan det vara svårt att grilla dem endast med hjälp av pinne. Med galler går det dock alldeles utmärkt.



Pinnbröd
vatten
vetemjöl
jäst
salt

Det är väl inte så kinkigt egentligen. Bara man får ihop någon form av deg som man grillar på en pinne så har man ett pinnbröd. Jag jäste degen men man kan göra degen med bakpulver eller endast av vatten och mjöl men då blir den lite mer kompakt.




Jag överdrev degmängden och gjorde därför bagelformade grillbröd av återstoden

blog comments powered by Disqus