söndag 19 december 2010

Vegetarisk paté på bönor och champinjoner

Snart flyttar jag ifrån Malmö men innan dess hade vi ett litet julfirande här i vårt hem då julgodis tillverkades och julmat förtärdes. Inspirerad av en paté som jag dök på i Amsterdam på en restaurang jag verkligen kan rekommendera för de som har vägarna förbi, de Waaghals, gjorde jag denna paté på bönor och champinjoner som blev både saftig och god. Passar bra till julbordet!



Ingredienser
8 stora champinjoner
2 burkar borlottibönor
1 buljongtärning
1,5 dl grädde
3 msk mjöl
2 ägg
örtsalt
peppar

Skär champinjonerna i bitar och stek tills det mesta av vätskan kokat bort, lägg under tiden bort i buljongtärningen så att den löser upp sig.

Låt svalna och mixa sedan alla ingredienser. Smaka av med salt och peppar.

Grädda i en avlång brödform klädd i bakplåtspapper på i 175 grader ca 1 timme. Låt svalna i formen. Servera patén kall eller ljummen, gärna med saltgurka och vinbärsgelé.