lördag 22 januari 2011

Marinerad ugnsbakad tufo med sås på trumpetsvamp från Doris dal

Få uppdateringar på sistone på grund av diskbråck, operation och sjukhusvistelse. I mitt Pompeji haltar jag nu runt men som tur var har Doris gett mig torkad röd-gul trumpetsvamp som plåster på såren. Jag tackar och bjuder på detta recept på marinerad ugnsbakad tofu.



Marinad till tofu
dijonsenap
vit balsamvinäger (eller kanske ännu hellre vitt vin)
lite vatten
tomatpuré
havssalt

(örtkryddad tofu, fast)

Blanda ingredienserna till marinaden. Skär tofun i stora bitar och låt den marinera i några timmar. Tillaga den sedan i ugn på 200 grader på bakplåtspapper i ca 1 timme. Vänd den några gånger under tillagning. Den går bra att tillaga samtidigt som hasselbackspotatis som jag serverade till tofun.

Svampsåsen görs förslagsvis mycket enkel. Svamp, smör, lite redning, grädde, salt och peppar.

Bon apetit!

Chevrechips, avokado och granatäpple

Tre intredienser - inget annat.



Ingredienser
chevre
avokado
granatäpple

Skär skivor av chevreosten (gör inte så mycket om de inte håller ihop eftersom de kommer att smälta ihop i ugnen. Lägg på bakplåtspapper på plåt och grädda i ca 8 min i 225 grader i mitten av ugnen, tills den fått färg i kanterna som på bilden ovan. Ta ut plåten och lägg bakplåtspappret på något annat underlag så att osten svalnar. När osten ljumnat och håller ihop bättre är den färdig att servera med avokado och granatäpple.